ماهی های زینتی جزیره کیش
در میان موجودات وابسته به اکوسیستم های مرجانی، ماهیان در بالاترین رده زنجیره غذایی در این مناطق قرار دارند. ماهیان صخره های مرجانی زیباترین ماهی های جهان بشمار می روند. در حقیقت صخره های مرجانی که ما امروز شاهد آنها هستیم، نتیجه میلیون ها سال تکامل توام ماهیان، بی مهرگان، جلبک ها و... می باشد. ماهیان مرجانی جزء موجودات پر تحرک اکوسیستم های مرجانی هستند و فعالیت های روزانه آنها این اکوسیستم را به جنبش در می آورد. تنوع این ماهیان بسیار شگفت آور است. بیش از 30 هزار گونه (نزدیک به نیمی) از ماهیان موجود در جهان، در زیستگاه های مرجانی دریاهای کم عمق استوایی زندگی می کنند. ماهی ها از مرجان ها به عنوان زیستگاه و محل های تغذیه و تولید مثل استفاده می کنند. تپه های مرجانی پناهگاه بسیاری از ماهیان و لاروهای آنها در برابر امواج و مهاجمان می باشد. امروزه با توسعه صنعت اکوتوریسم و رواج فن غواصی، گردش های زیر آبی و تماشای ماهیان مرجانی ، مرجان ها از مهمترین منابع درآمد ساحل نشینان می باشد.
ماهیان مرجانی از لحاظ رژیم غذایی به سه دسته تقسیم می شوند:
- ماهیان گوشتخوار
- ماهیان گیاه خوار
- ماهیان مرجان خوار
ماهیان گوشت خوار بزرگترین گروه ماهیان در دریاها و مناطق مرجانی می باشند. ماهیانی چون هامور ماهیان و سنگسرها، عقرب ماهیان، خروس ماهیان، کوسه ها، باراکودا، سپر ماهیان، زمرد ماهیان در این دسته قرار می گیرند.
ماهیان مرجان خوار از بی مهرگان مرجانی مانند: اسفنجها، پولیپ های مرجانی، عروس های دریایی، شقایق های دریایی و سایر مرجانیان تغذیه می کنند. اکثر این ماهیان دارای رنگ آمیزی بسیار زیبایی می باشند. پروانه ماهیان از جمله مرجان خواران عمده به حساب می آیند. ماشه ماهیان و بادکنک ماهیان نیز از جمله بزرگترین گروه های مصرف کننده دائمی مرجان ها هستند. گوبی ها که کوچکترین ماهی ها می باشند نیز مرجان خوار می باشند.
ماهیان گیاه خوار حدود 20 درصد کل گونه های ماهیان مناطق مرجانی را به خود اختصاص می دهند. طوطی ماهیان، جراح ماهیان، پروانه ماهیان و فرشته ماهیان از جمله ماهیان گیاه خوار می باشند.
طبق آخرین بررسی به عمل آمده 200 گونه ماهی مرجانی در سواحل جزیره کیش مشاهده شده است که حدود 85 گونه از آنها ماهیان زینتی می باشند.